En İyi Mobil Tarayıcıyı Seçmek İçin 5 Yöntem

0
44

Özellikle Android bazlı akıllı telefonlarda stok tarayıcıdan istediğiniz verimi alamıyor veya işlevsiz buluyorsanız, buna rağmen Play Store’ da çok tarayıcı olması kafanızı karıştırıyor ise birkaç püf nokta ile en iyi tarayıcıyı seçmem artık mümkün.

Nedir Bu Yöntemler?

  • Arayüz (User Interface)
  • Hız
  • Depolama Ve Bellek Kullanımı
  • Eklenti Desteği
  • Güvenlik

Arayüz (User Interface)

Bir mobil tarayıcının belkide en olmazsa olmazı olanarayüz, ne kadar düzenli ve açıklayıcı olursa bir o kadar şık ve ilgi çekici olur. Karman çorman bir arayüz hem göz zevkini bozar hemde kullanıcı için olumsuz bir öngörüş ortaya çıkmasına neden olur. Üstelik pek çok kullanıcı tarafından da düşük reyting/puanlama alır. Ama temiz ve düzenli bir arayüz, her tarayıcınızı açtığınızda tarayıcınızın başta arama olmak üzere işlevlerini hızlı ve kolayca bularak kullanabilmenizi sağlar. Ayrıca tarayıcınızın mobil ve masaüstü görünüm seçenekleri olması önemlidir. Çünkü, bazı sitelerin mobil sürümleri olmayabilir veya kendiniz herhangi bir sitenin masaüstü sürümünü görüntülemek isteyebilirsiniz.

Hız

Tarayıcınızın hızlı olması yapacağınız işin ne kadar çabuk olacağı anlamına gelir. Yani Google arama motorunda birkaç şey araştırmak istediğinizde tarayıcınız bu sonuçları ne kadar hızlı yüklediği önemlidir. Yavaş tarayıcılar genellikle sayfaları tam olarak yükleyemez, hiç yükleyemez veya yarım yamalak yükler. Telefonunuz üst seviye bir cihaz bile olsa tarayıcınız yavaş ise işiniz baya zorlaşarak içinden çıkılmaz hale bile gelebilir. Tarayıcıda hız demek sayfa yükleme hızı ve tarayıcınızın açılma hızı olarak adlandırılabilir.

Depolama Ve Bellek Kullanımı

Eğer 16/32/64/128/256 GB depolama ve 3/4/6/8 GB RAM bulunan bir cihaza sahipseniz depolama ve bellek kullanımı kritik açıdan önem taşımaz. Ama yinede önemli bir faktördür. Cihazınızda donmalar kasılmalar ve/veya sayfaların yüklenmemesine sebep olabilir. Burada bahsedilen 4/8 GB depolama ve 1/2 GB RAM bulunan cihazlar için kritik bir noktadır. Çünkü çoğu tarayıcı bağlandığınız siteleri ön belleklerine alır içerikleri dahilinde. Bu ön belleği zaman zaman temizlemez iseniz bir süre sonra depolama sıkıntısı ile karşılaşabilirsiniz bu muhtemel bir durum olduğu için bu tür cihaza sahip insanlar daha az depolama alanı kullanan bir tarayıcı edinmeli veya ön belleği işleri bittikten sonra temizlemelidirler. Bazı tarayıcılar diğerlerine oranla daha fazla RAM belleği tüketirler. Bu yüzden telefonunuzda tarayıcınızı açtığınızda kasma, donma veya kendi kendine yeniden başlatma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu olay daha çok 1 GB RAM içeren cihazlarda sıklıkla görülmektedir.

Eklenti Desteği

Eklentilere çoğu insan masaüstü tarayıcılarda kullandığı için aşikâr. Artık birçok mobil tarayıcı içinde eklentiler üretilmesi mümkün. Örnek vermek gerekirse çevirmen eklentisi, tema eklentisi veya sözlük eklentisi gibi çeşitli eklentiler mevcut. Eğer tarayıcınızı sık kullanıyorsanız ve çok sık olarak çevirmenlik ihtiyacı duyuyorsanız eklenti desteği bulunan bir tarayıcı edinebilirsiniz.

Güvenlik

Güvenlik tüm insanlar için vazgeçilmez bir noktadır. Her tarayıcı en güvenli olduğunu söyleyebilir ve bunu kanıtlamak için bir sürü reklam çıkarabilir. Bir tarayıcının tam anlamıyla güvenli olup olmadığını anlamak çok fazla mümkün olmasa da sunduğu seçeneklerle güvenliğinin ne düzeyde olduğunu saptayabilir ve en güvenli olan tarayıcıyı seçebilirsiniz.

Neden 5 Faktör?

Bu 5 faktör onlarca tarayıcı uygulaması adı altında piyasaya sürülen birçok uygulamalar arasında eleme yaparken kullanabileceğiniz ana kriterler olarak belirlenmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı girin